Home > FAQ

FAQ

Staat uw vraag er niet bij of wilt u meer informatie?

De tegenwoordige camera’s hebben de capaciteit om in bijna alle omstandigheden goede haarscherpe hoogtefoto’s te maken. Natuurlijk zal het hoogtestatief wel wat heen en weer gaan, maar je maakt er met alle typen en soorten camera’s prima loepzuivere hoogtefoto’s. De compact camera’s van tegenwoordig kunnen dit prima aan en de spiegelreflex camera’s kun je qua sluitertijd nog aanpassen als er wat minder licht is. Het heen en weer “deinen” van een hoogtestatief hoeft dus geen enkele belemmering te zijn voor scherpe foto’s.

Dit is alle gevallen veel stabieler dan met een monopod fotomast. Die zijn wel op de markt maar daar moet met je voet je op een nutteloze rubber flap gaan staan. In tegenstelling tot wat dit soort bedrijven beweren biedt dit bij hoogtestatieven geen enkele stabiliteit.
Je moet bij dit soort hoogtefotografiestatieven dus heel dicht op je hoogtestatief staan, en zie dan een 8 of 10 meter hoog systeem met een camera maar eens rechtop te houden. Ook het bedienen van zo’n monopod Photomast is dan ook veel moeilijker.
Je moet dan ook bij het uitschuiven continue omhoog kijken of alles wel rechtop blijft staan. Volstrekt niet stabiel en soms ronduit gevaarlijk.
Veel klanten die dit type fotomast systeem hebben gezien kiezen uiteindelijk toch voor het veel stabielere Megaview hoogtefotografie systeem, dankzij het inklapbare driepootsysteem. Met de Megaview kun je relaxed naast je hoogtefotografie systeem staan zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij omvalt of dat je continue moet corrigeren door windstoten. Alle Megaview driepootstatieven zijn qua lengte instelbaar en dus aan te passen aan oneven ondergrond. Je kunt er ook voor kiezen om het driepootstatief ingeklapt te laten, en je hoeft het dus niet te gebruiken. Zoals gezegd biedt een driepootstatief een extra stabiliteit aan de gebruiker als dit nodig is. Ook hier heeft Megaview beter nagedacht dan de concurrentie en presteert een Megaview hoogtestatief veel beter dan de simpele “monopod fotomasten”.

Tuurlijk: een drone is mooi stuk techniek met bijzonder mooie mogelijkheden en videoresultaten, maar…..de wetgeving is de laatste jaren veel strenger geworden voor dronegebruikers. Binnen de bebouwde kom en boven mensenmenigtes vliegen mag al niet meer. Het vliegen en fotograferen is iets wat nu met veel papierwerk moet gebeuren. Ook bestaat vaak het idee “des te hoger des te beter”. Vaak is dit niet het geval. Vooral bij woningfotografie is dit niet zo. Bij de gemiddelde woning maak je een perspectieffoto op een maximale hoogte van maximaal 6 a 7 meter. Ga je hoger, dan fotografeer je meer dak en gras, en is juist het perspectief waarnaar je op zoek was weg. Een drone kan natuurlijk veel hoger dan een hoogtestatief , maar daar heb je bij fotografie van objecten/evenementen etc. niet veel aan . Een hoog systeem van 10 meter heb je dus niet nodig als je aan (gewone) woningfotografie doet. Ook heb je voor een kwalitatief goede camera best wel een sterke en dus dure en dus zware drone nodig….. Veel klanten die bij Megaview een hoogtestatief kopen hebben al 1 of 2 drones gehad of verloren en kiezen uiteindelijk voor de meeste handige en goedkope oplossing: de Megaview. Snel, simpel en handig hoogtefoto’s maken zonder gedoe met vergunningen en toestemming.
Kijk hier maar naar de regelementen rondom drones.

Megaview hoogtestatieven levert alle producten van niet-elektronische aard met een oneindige garantie. Dus op de masten, driepootstatieven, houders etc. heb je altijd levenslange garantie. Waarom? Omdat we een rotsvast vertrouwen hebben in de bijzondere producten die we maken. Megaview was de eerste in Nederland die dit hoogtestatief concept stevig in de markt introduceerde. Megaview kiest voor Europese kwaliteitsonderdelen die aan de strengste eisen voldoen.

Alle Megaview producten worden overal ter wereld verzonden. Afhankelijk van de locatie wordt in onze webshop de verzendkosten automatisch berekend per product. Na je bestelling en betaling duurt het meestal 4-5 werkdagen voordat je bestelde Megaview verzonden wordt. Je krijgt hiervan per mail bericht. Eventuele douanekosten zijn voor eigen rekening.
De verzendkosten zijn berekend naar land en gewicht van het te transporteren pakket, deze kosten worden automatisch berekend bij het afrekenen in de webshop.

Simpel: Die zijn vaak relatief zwaar , kosten veel geld en uiteindelijk heb je er niet veel aan. Als je een beetje hebt geoefend met de Megaview kun je prima inschatten in welke hoek de camera t.o.v. het statief moet staan. Dat doe je door de instelling vooraf te bepalen. Door ervaring kun je dat prima inschatten en de statieven zijn beneden goed te “sturen” zodat je de juiste compositie voor een foto hebt. Overigens zijn alle Megaview hoogtefotografie systemen goed te “sturen”, waardoor je de hoek van de mast nog kunt veranderen. Mocht je toch een neigkop willen bestellen kan dat op videoholland.nl

Dat ligt aan een aantal factoren: het gewicht van de camera, de uitgeschoven lengte van het statief, de persoon die ermee werkt. Je kunt je voorstellen dat een zware spiegelreflex meer wind zal “vangen” en door het gewicht eerder heen en weer gaat. Je moet dus bij winderig weer wat voorzichtiger zijn, en het hoogtestatief niet te hoog uitschuiven. Bij harde windstoten is het niet verstandig om te gaan fotograferen. Kortom : het is een kwestie van gevoel. Concrete windsnelheden zijn dus niet te noemen. Een groot voordeel van de meeste Megaview hoogtestatieven is dat ze uitgerust zijn met een stevig aluminium driepootstatief. Hierdoor heb je veel meer controle over het hoogtestatief t.o.v. de monopod hoogtefotografie systemen

En binnenkort u?

Laat je goed adviseren en koop bij ons hoogkwalitatief statiefmateriaal voor uw fotografie vanuit de lucht. Geef niet meer geld uit dan nodig is bij ons, we adviseren je graag !

Reacties van klanten

 • Ik heb sinds een tijdje een Megaview PICPOLE en ik maak er foto's mee voor een lokaal makelaarskantoor. De foto's zijn bijzonder overzichtelijk en klanten vragen er nu zelf naar. Ook de service van Megaview is prima !
  Willem Mulder, Fotograaf, Markelo NL
 • Wir haben seit mehr als einem Jahr einen Picpole 10 und dass gefallt uns sehr gut. Wir gebrauchen es immer bei unsere jobs auf Borsen oder Veranstaltungen. Es bietet viel mehr Blickfeld und wir bekommen enthousiaste Reaktionen von unseren Kunden.
  Markus Hartlieb, Social Media Network, Berlin
 • We ordered a Megaview Picpole 8 for real estate photography. It's magnificent !  Our customers ask for it because they know we have it.
  Real estate agency London
 • Als makelaar gebruik ik al geruime tijd een hoogtestatief en apparatuur van Megaview. Dit stelt mij als makelaar in staat om “anders dan anderen” opnames te maken van woningen en bedrijfsgebouwen binnen onze makelaardij. Een ‘klein hulpmiddel’ met een groots resultaat.
  Maarten Pijnenborgh, Vrijehuizenmarkt Peel en Maas

Maak geweldige 3D foto’s!

Bekijk hier meer voorbeelden voorbeelden

3D beelden